Investera i ditt välmående

Ibland kan det vara lätt att bli så fast i något att man glömmer bort sig själv. Kanske är det en arbetsuppgift som måste avslutas innan du går hem eller en lång lista med måsten som inte kan vänta. Men för att du ska må bra i vardagen är det viktigt att du ibland tar ett steg tillbaka, tar hand om dig själv och gör saker som du mår bra av. Det kan vara saker du kan göra hemma till exempel ta ett varmt bad eller läsa en bra bok, men också saker som att boka en SPA-helg eller gå på en fotbollsmatch. Skulle du vilja unna dig själv det där lilla extra kan det vara värdefullt att spara lite pengar varje månad speciellt tillägnade ditt välmående. Hos Lånekoll kan du läsa mer om hur du kan spara pengar på bästa sätt. Är du intresserad av fler inspirerande tips på välgörande upplevelser finner du dessa nedan.

Fem välgörande upplevelser att unna sig själv

Vinprovning

Är du någon som verkligen uppskattar ett gott glas vin? Varför inte boka en vinprovning där du lotsas fram av passionerade vinexperter? Lär dig mer om vinets historia, vinodling, vinsorter och hur du analyserar vinet utifrån utseende, doft och smak. En rolig upplevelse för finsmakaren.

SPA

Det är ingen hemlighet att en SPA-vistelse med uppvärmda pooler, vårdande behandlingar och avslappnande bastubad kan göra underverk för både kropp och själ. Över hela Sverige finner du välgörande SPA och kurorter där du kan skämma bort dig själv med en eller flera dagars lugn och avkoppling.

Yoga

I en hektisk tillvaro kan det vara bra att lugna hjärnan och sinnet, skapa inre ro och släppa spänningarna i kroppen med hjälp av yoga. Den uråldriga traditionen med rötter i Indien kan hjälpa oss att bli mer närvarande i nuet, mer lyhörda för oss själva och bygga upp en inre trygghet.

Vinterbad

Att sjunka ner i iskallt vatten kanske inte låter särskilt avslappnande. I själva verket utlöser det kalla vattnet en stressreaktion i kroppen. Men att regelbundet bada vinterbad har visat sig föra med sig flera positiva hälsoeffekter. Genom att utsätta kroppen för den stress som ett kallt dopp innebär, visar det sig att man kan utstå annan stress bättre. Vinterbad tycks dessutom resultera i att man får mer energi och blir på bättre humör.

Konst

Måleri, sång eller dans. Konst i olika former har visat sig ha stor betydelse för såväl vårt fysiska som psykiska välmående. Du behöver inte vara nästa Picasso eller Pavarotti för att prova på och utöva olika konstformer. Engagera dig i den konstform du tycker om njuter av för att få den bästa hälsoeffekten.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lägg till Lev livet nu som startsida